Hva er Machu Picchu kjent for?

Hva er Machu Picchu kjent for?

Å besøke Machu Picchu i Cusco-Peru har blitt drømmen for mange. Det klassiske postkortbildet av verdens under med Huayna Picchu-fjellet på toppen inviterer folk til å bli kjent med det på egenhånd. Hvorfor skjer dette? Meningene til tusenvis av turister fra hele verden er enige om at det er verdt et besøk. Dessuten sier noen at de ville komme tilbake. Lær hvorfor Inca-citadellet har blitt en drøm for reisende fra hele verden.Verdens Underverk

I 2007 ble Machu Picchu valgt til et av de 7 underverkene i den moderne verden. Denne viktige prisen plasserte den som et av de mest besøkte stedene av turister fra hele planeten. I 2017 ble den valgt som den beste turistattraksjonen i verden av World Travel Awards. Så år etter år er Inca-citadellet et must for reisende. Det er en av tingene som hver person må gjøre før de dør.

For tiden mottar Inca llaqta rundt en million besøkende i året. Det klassiske bildet med Machu Picchu i bakgrunnen er et av de mest populære bildene på Instagram og Facebook. Kjendisen til Verdens vidunder gjør det til drømmen for mange. I dag besøker flere og flere mennesker steinkonstruksjonene fascinert av dens berømmelse.

Energien som Machu Picchu utstråler

Machu Picchu besøkes imidlertid ikke bare for sin berømmelse, men for energien den utstråler. Selv om det høres rart ut, er mange besøkende enige om å føle en spesiell vibrasjon når de tråkker på Inca llaqta. Det er spesifikke steder å føle denne kraften. En av dem er Intihuatana, et solur hugget i stein som folk føler en spesiell energi når du legger hendene på den.

Et annet av stedene som utstråler energi er den hellige klippen Machu Picchu som ligger i nærheten av den hellige plassen. Selv om det ikke er lov å ta på den, hevder mange at de kjenner en vibrasjon når de nærmer seg. Hva handler dette om? Det antas at det kommer fra «Pachamama» eller moder jord. Det antas også at den geodesiske linjen som krysser stedet er en av årsakene til energien som kjennes.
More about this source textSource text required for additional translation information
Send feedback
Side panelsStedets naturskjønne skjønnhet

Machu Picchu ligger i den østlige delen av Andesfjellene. I den delen av Peru er vegetasjonen rikelig. Rundt Inca-citadellet stiger ruvende fjell som Putucusi eller Huayna Picchu. Nedenfor er Vilcanota-elven. Skyet som presenterer soloppgangene ble kalt «By i skyene». Landskapets skjønnhet gjør det til et spesielt sted for besøkende. En av drømmene til mange.

Mange turister kommer tilbake til Inca-citadellet for å koble fra rutinen et øyeblikk. Det unike med landskapet må ha vært hovedårsaken til å bygge Inka-citadellet på et så utilgjengelig sted. Fra toppen kan du se verdens vidunder bedre. Å bestige Machu Picchu-fjellet eller Huayna Picchu tilbyr den beste utsikten, uten tvil.

Machu Picchu regnes som drømmen til mange på grunn av majesteten i landskapet, dets historie, energien det utstråler og de mange eventyrene det byr på. Det er enkelt å kjenne til verdens under. Det er bare å reservere inngangsbillett på forhånd.

Historien om Machu Picchu

Historien

Rundt 1450 ble Machu Picchu bygget av Inca Pachacutec for å være hans og familiens hvilested. Etter erobringen av spanjolene forårsaket utilgjengligheten til innhegningen at den gradvis ble forlatt. Over tid ble Inkabyen fylt med vegetasjon. I 1911 med hjelp fra lokalbefolkningen på stedet, som kjente eksistensen av Inca-området, gjenoppdaget Hiram Bingham Machu Picchu og presenterte det for verden. Siden den gang har Inka-llaqtaen åpnet øynene igjen og mottar besøkende fra hele verden.

Foreløpig er mysteriet med dens konstruksjoner og rikdommen i historien en av grunnene til at mange turister besøker Machu Picchu. Hvordan bygde inkaene, uten å kjenne hjulet eller vestens moderne teknikker, en by laget av steiner som veide hundrevis av kilo så perfekt? Selv om det er mange teorier, er sannheten om verdens underverk fortsatt ikke kjent med sikkerhet.

Eventyret (Inca Trail og andre turer)

Machu Picchu er ikke bare en steinby. Den representerer også mange eventyr for unge mennesker og mennesker med en ung sjel. En av de mest spektakulære er Inca Trail. Denne 4-dagers trekkingruten krysser sagnomsuste landskap til den når Inka-citadellet gjennom Puerta del Sol. Den regnes som en av de 5 turrutene i verden.

Hvis 4 dagers gange er for mye, er det fortsatt andre eventyralternativer i Machu Picchu. En av de viktigste er klatringen opp Huayna Picchu-fjellet. «Det unge fjellet» reiser seg nesten 300 meter over Inkabyen. Å klatre på de bratte stiene er et eventyr fordi de er svært nær hjertestoppende stup. Å nå toppen er en unik opplevelse på grunn av landskapets skjønnhet. Det regnes som en av de mest utrolige korte turene i verden.

Men Machu Picchu er mye mer! Det er mange andre turstier som fører til Inka-citadellet. Blant de viktigste er Salkantay-vandringen (5 dager), ekstremsportruten kjent som Inkajungelen (4 dager), Lares-vandringen (4 dager) og mange andre. I tillegg er verdens underverk nær utrolige turistmål som Cusco og den hellige dalen. En drøm for mange eventyrere.Summary
Hva er Machu Picchu kjent for?
Article Name
Hva er Machu Picchu kjent for?
Description
Å besøke Machu Picchu i Cusco-Peru har blitt drømmen for mange. Det klassiske postkortet til verdens under med Huayna Picchu-fjellet på toppen inviterer deg til å bli kjent med hverandre
Author
Publisher Name
Tc Trips
Publisher Logo

You may also like...

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *