Hvordan komme seg til Machu Picchu

Hvordan komme seg til Machu Picchu

Hvordan komme seg til Machu Picchu?

komplett guide

Et av de mest stilte spørsmålene er det til turister som besøker Machu Picchu for første gang: Hvordan lese? Det er totalt 3 måter å lese på i Ciudad Inca: Inkastien, den alternative ruten til Santa María og ruten med tog. Dette ultimate er den raskeste, mest komfortable og sikreste måten.

Hvor ligger Machu Picchu?

Machu Picchu ligger i Andesfjellene i Cusco – Peru.
Den korteste veien å komme seg fra Cusco til Machu Picchu er med tog. For å gjøre dette må du reise omtrent 120 kilometer (74 miles) med asfalterte veier og jernbanespor.
Den andre måten å komme dit er gjennom den alternative ruten gjennom Santa María (153 kilometer / 95 miles. Denne ruten kombinerer bussturen med tog (eller til fots).
Til slutt, den tredje måten å komme seg til Machu Picchu på er med Inca Trail. Denne turruten varer i 4 dager og 3 netter. Turister må gå 40 kilometer (24 miles) for å komme til Inkabyen.

Hvordan komme seg fra Cusco til Machu Picchu med tog?

For å komme fra Cusco til Machu Picchu med tog, må du følge disse trinnene:

Trinn 1: Gå til Pavitos-gaten i det historiske sentrum av Cusco og gå ombord på en av de offentlige transportene som tar deg til jernbanestasjonen i Ollantaytambo.
Varighet: 1 time og 45 minutter.

Trinn 2: Gå ombord på en av togtjenestene som tar deg fra Ollantaytambo stasjon til Aguas Calientes stasjon. Husk at togbilletten reserveres online på forhånd.
Varighet: 1 time og 45 minutter.

Trinn 3: Gå til fots til Aguas Calientes busstasjon og ta en av transportene som klatrer opp et bratt fjell for å endelig nå Machu Picchu. Bussbilletter kan kjøpes på stedet.
Varighet 30 minutter.

Hvordan komme seg fra Cusco til Machu Picchu med den alternative ruten Santa María?

For å komme fra Cusco til Machu Picchu gjennom den alternative ruten gjennom Santa María, må du følge disse trinnene:

Trinn 1: Nærmer deg busstasjonen på «Antonio Lorena» aveny i Cusco. Der går du ombord på en av de offentlige bussene som tar deg til byen Santa María.
Varighet: 4 timer og 30 minutter.

Trinn 2: I Santa María vent på veien på en av «kollektive taxiene» som tar deg til nabobyen Santa Teresa.
Varighet: 1 time.

Trinn 3: Gå ombord i byen Santa Teresa på en av de «kollektive taxiene» som tar deg til togstasjonen «Hydroelectric».
Varighet: 30 minutter.

Trinn 4: På vannkraftstasjonen, gå parallelt med togskinnene og Vilcanota-elven til du kommer til byen Aguas Calientes.
Varighet: 2 timer.

Trinn 5: I byen Aguas Calientes går vi til busstasjonen for å gå ombord på transporten som tar oss til inngangsporten til Machu Picchu.
Varighet: 30 minutter.

Hvordan komme seg til Machu Picchu på en 1-dagers tur?

Hvis du reiser til Machu Picchu på egen hånd og ønsker å foreta et 1-dagers besøk, må du følge disse trinnene:

Trinn 1: Stå opp veldig tidlig (omtrent kl. 05.00) og gå til «Pavitos»-stasjonen i det historiske sentrum av Cusco. Ta bussen til Ollantaytambo rundt kl. 05.30.
Turens varighet: 1 time og 45 minutter.

Trinn 2: I Ollantaytambo går du ombord på «Ekspedisjonen»-toget som går kl. 07.45. på vei til Aguas Calientes-stasjonen. Ankomsttid er 9.15. Husk at togbilletten må kjøpes uker i forveien.
Turens varighet: 1 time og 45 minutter.

Trinn 3: I Aguas Calientes må du gå til busstasjonen som går til inngangsporten til Machu Picchu. Bussbilletter kan kjøpes samme sted.
Turens varighet: 30 minutter.

Trinn 4: En gang i Machu Picchu trenger du bare å presentere inngangsbilletten. Husk at det er forskjellige inngangstider. I dette tilfellet bør du kjøpe billetten «Machu Picchu Solo – inngang fra kl. 10.00.»
Varighet av besøket til Machu Picchu: 4 timer.

Trinn 5: Etter å ha besøkt Machu Picchu må du returnere til Cusco på samme måte som du ankom. For å gjøre dette må du gå ombord på ett av følgende tog: Expedition 16.22, Vistadome 17.23. eller Ekspedisjon 18.20.
Returtid: 3 timer og 30 minutter.

Hvordan komme til Machu Picchu på en 2-dagers tur?

Hvis du reiser til Machu Picchu uten omvisning og ønsker å foreta et 2-dagers besøk (med overnatting i Aguas Calientes), må du følge disse trinnene:

Dag 1:

Trinn 1: Gå til Pavitos street og ta en av de offentlige transportene som går fra Cusco til Ollantaytambo. Det anbefales å dra før kl. 10.00.
Turens varighet: 1 time og 45 minutter.

Trinn 2: På Ollantaytambo-stasjonen må du gå ombord på et av togene som går til Aguas Calientes-stasjonen. Det anbefales å ta ett av følgende tog: Ekspedisjon 11.52, Ekspedisjon 12.55. eller Vistadome 13.27.
Turens varighet: 1 time og 45 minutter.

Trinn 3: Vel fremme i byen Aguas Calientes må du bosette deg på et av de mange hotellene og overnattingsstedene som tilbys der. Det anbefales å bestille det valgte hotellet online noen dager i forveien.
Fakta: I Aguas Calientes er det ingen drosjer. Du kan komme deg hvor som helst til fots fordi byen er liten.

Trinn 4: Resten av tiden i Aguas Calientes kan dedikeres til å reise rundt i denne berømte byen: du kan spise lunsj, handle på håndverksmarkedet, gå gjennom gatene, barene eller til og med bade i de varme kildene.
Fakta: I Aguas Calientes er det mange turisttjenester: barer, restauranter, kafeer, etc. Den største attraksjonen er uten tvil de termomedisinske badene.

Dag 2:

Trinn 5: Stå opp tidlig, spis frokost på hotellet og gå ombord på en av bussene som tar deg til Machu Picchu. Husk at bussbilletter kan kjøpes akkurat der. Det anbefales å ta bussen før kl. 10.00. (I henhold til inngangstiden på Machu Picchu-billetten din).
Turens varighet: 30 minutter.

Trinn 6: En gang ved inngangsporten til Inkabyen må du vise inngangsbilletten din sammen med et identitetsdokument. Det anbefales å gå inn om morgenen: Machu Picchu inngang fra kl. 06.00, 07.00, 08.00, 09.00. eller 10.00
Fakta: Inngangsbilletter til Machu Picchu har strenge inngangstider. For eksempel: fra 07.00 til 17.00. til 8.00, fra 9.00 til 20.00. til 10.00, fra 10.00 til 22.00. til kl 11 osv.

Trinn 7: I Machu Picchu får du en reiseleder (hvis du ikke har bestilt en før) og nyt verdens vidunder.
Maksimal tid tillatt i Machu Picchu: 4 timer.

Trinn 8: Gå tilbake til byen Cusco på samme måte som du ankom Machu Picchu. Det anbefales å ta et av togene som går på ettermiddagen: Expedition 16.22, Vistadome 17.23. eller Ekspedisjon 18.20.
Returtid: 3 timer og 30 minutter.

Spørsmål og svar

a) Hvordan komme seg fra Cusco til Ollantaytambo?
Det nås med en offentlig transporttur gjennom den hellige dalen. Bussene er tatt på Pavitos street i det historiske sentrum av Cusco. Turen varer i 1 time og 45 minutter.
b) Hvordan komme seg fra Ollantaytambo til Aguas Calientes?
Det nås med en togtur gjennom vakre landskap med høy jungel. Togene går til definerte tider (billetter kjøpes på nett). Turen varer i 1 time og 45 minutter.
c) Hvordan komme seg fra Aguas Calientes til Machu Picchu?
Det nås med en busstur opp på et fjell. Turen tar 30 minutter og ender ved inngangsporten til Machu Picchu.
Det andre alternativet er å gå opp. Dette alternativet er imidlertid utmattende, så det anbefales å gjøre det med buss. Reisen til fots tar nesten 2 timer.
d) Hvordan komme seg til vannkraftstasjonen?
Den alternative ruten til Machu Picchu gjennom Santa María krysser «vannkraftstasjonen». Det nås med: 1) en busstur til Santa María. 2) en felles taxitur til Santa Teresa. 3) en tur med kollektiv taxi til Hidroeléctrica. Hele reisen tar ca. 6 timer.
e) Hvordan komme seg fra vannkraftstasjonen til Machu Picchu?
Fra vannkraftstasjonen kan du gå til Aguas Calientes (ca. 2 timer).
Det andre alternativet er å ta et av de få togene som går fra Hidroeléctrica til Aguas Calientes (en reise på ca. 40 minutter).
Returrute med togplan: Aguas Calientes – Ollantaytambo
Avgangstid Ankomsttid
14:17 14.48
14.50 15:34
17.10 17.41
Fra Aguas Calientes kan du komme deg til Machu Picchu til fots (2 timer) eller ved å ta buss (30 minutter).
f) Hvordan reise tilbake fra Machu Picchu til Cusco?
Du kan gå tilbake til Cusco fra Machu Picchu ved å følge togruten (3 timer 30 minutter) eller den alternative ruten gjennom Santa María (8 timer).
g) Hvor lang tid før ankomst til togstasjonene?
Det anbefales å ankomme togstasjonene (Ollantaytambo, Aguas Calientes, Hidroeléctrica, etc.) inntil 30 minutter før togets avgangstid.
h) Hvor lang tid tar køene til bussene Aguas Calientes – Machu Picchu?
Om morgenen dannes køer for å gå ombord på bussene som fører til Machu Picchu. Dette skjer spesielt i mai, juni, juli og august. Det er beregnet at køer kan ta maksimalt 30 minutter.
Summary
hvordan komme seg til machu picchu
Article Name
hvordan komme seg til machu picchu
Description
Et av de mest stilte spørsmålene er det til turister som besøker Machu Picchu for første gang: Hvordan lese? Det er totalt 3 måter å lese på i Ciudad Inca:
Author
Publisher Name
Tc Trips
Publisher Logo

You may also like...