Hvordan kommer man seg til Machu Picchu?

Hvordan kommer man seg til Machu Picchu?

Kom deg til Machu Picchu med buss eller tog

En dagstur er den raskeste måten å komme seg til Machu Picchu på. Det inkluderer en 2 timers busstur fra Cusco til Ollantaytambo (svingede veier gjennom fjellene); så tar vi et tog i 90 minutter til Aguas Calientes og en annen buss for å endelig ankomme.
Turen bør inkludere en guidet tur i området, en buss for å forlate komplekset og en togbillett for å returnere til Cusco på slutten av dagen.

Prisene starter på USD $230. Operatører finner du her.

Hvis du ønsker det, kan du forlenge turen og besøke stedet på to dager for tilsvarende pris. Denne ruten inkluderer en overnatting i byen Aguas Calientes.

Kom deg billig til Machu Picchu (anbefales IKKE)

Å følge denne ruten anbefales ikke på grunn av sikkerhetsproblemer og tidligere ulykker. Vi anbefaler at du bestiller en reise med en anerkjent turoperatør. Vi anbefaler nok en gang at du bruker www.tctrips.com for best hjelp med å velge rute.

For å komme til Machu Picchu på denne måten må du kombinere flere transportmidler. Ta først en taxi til Santiago-terminalen i Cusco og en lokalbuss til Santa Maria. Det er lurt å vite de nøyaktige bussrutene på forhånd for å komme i god tid.

Når du ankommer Santa Maria, fortsett til Santa Teresa. Det er en rekke minibusser parkert på torget som kan ta deg dit. Disse minibussene tar 45 til 60 minutter på en steinete vei gjennom jungelen. Ta deretter en taxi til Hidroelectrica.
Vær oppmerksom på at veien gjennom Santa Maria, Santa Teresa og Hidroelectrica er i svært dårlig forfatning og har mange kurver og steiner, så ulykker er svært vanlige (enda flere i regntiden eller i mørket), så ta dette i betraktning når du vurderer dette alternativet.

Fra Hidroelectrica følger du den siste strekningen av Inkastien (det er slutten av stien) til Aguas Calientes. Det er en flat sti, så turen bør ikke ta mer enn 3 timer.

Det er imidlertid best å dra tidlig slik at du ikke blir fanget i mørket mens du går. Du må også være forsiktig så du ikke blir overkjørt av toget eller angrepet av løse hunder i flokk.

Når du først er i Aguas Calientes kan du gå rundt en stund, spise en god middag og hvile. Neste morgen har du to alternativer for å gå til Inca-citadellet:

Med buss fra Aguas Calientes til Machu Picchu:

Det anbefales å gå til Machu Picchu ganske tidlig om morgenen, slik at du kan stille opp til bussene kl. 4:30 – 5:00 om morgenen. Første buss går kl 5.30 om morgenen og siste buss går kl 15.30 på ettermiddagen. En enveisbillett koster $12 for en enveisbillett.

Til fots fra Aguas Calientes til Machu Picchu:

Å komme til Machu Picchu er i grunnen bare å gå opp noen veldig lange trapper. Det er et krevende alternativ, men hvis du tar deg god tid og drar rundt 4.30 om morgenen er det overkommelig. Du kan se denne stien som en del av din Machu Picchu-opplevelse, men du kan også spare energi for å utforske komplekset når du har lyst eller til og med klatre i Machu Picchu- eller Huayna Picchu-fjellene.
å komme billig til machu picchu

Machu Picchu – Priser og praktisk informasjon

  • På grunn av begrenset tilgang, selges Inka Trail-turer ut 6 måneder i forveien.
  • Jungel- eller Salkantay-turer kan bestilles 1 eller 2 dager i forveien, bortsett fra i juli når det er høysesong.
  • Turer på 1 eller 2 dager til Machu Picchu med buss eller tog må bestilles på forhånd.
    Du kan finne mer informasjon og råd om hva du bør ta med deg og lignende ting på vår Machu Picchu-side her.

Hvordan komme seg til Machu Picchu fra Lima – Hvordan bestille?

TRINN 1: Reis til Cusco fra Lima

Bussalternativ: Offentlig buss: Du kan søke etter billetter på nettsiden til Cruz del Sur her. Husk å bestille fra Lima til Arequipa og fra Arequipa til Cusco.

Privat buss med stopp: Du kan se Peru Hop-passene her. Velg passet som passer best for reiseplanen din.

Med fly:

Flyreiser: Du kan se tilgjengelige billetter på LATAM-nettstedet her.Summary
Hvordan kommer man seg til Machu Picchu?
Article Name
Hvordan kommer man seg til Machu Picchu?
Description
En dagstur er den raskeste måten å komme seg til Machu Picchu på. Det inkluderer en 2 timers busstur fra Cusco til Ollantaytambo (svingede veier gjennom fjellene); så tar vi et tog i 90 minutter til Aguas Calientes og en annen buss for å endelig ankomme.
Author
Publisher Name
Tctrips
Publisher Logo

You may also like...