Machu Picchu høydesyke?

machu picchu høydesyke

Machu Picchu er 2.430 meter over havet (7.972 fot). På grunn av dette er det normalt for turister å lide av den berømte «høydesyken» (også kjent som fjellsyke eller, rett og slett, soroche). Selv om symptomene vanligvis forsvinner gradvis, er det effektive måter å bekjempe dette ubehaget.

Cusco er en by som ligger i fjellene i Peru (Cordillera de los Andes). Der er det vanlig at besøkende lider av høydesyke. Symptomer (kvalme, tretthet, hodepine) forsvinner vanligvis 1-2 dager senere.

Merk:Det spiller ingen rolle hvor det kommer fra. Heller ikke hvor gammel du er eller hvor erfaren eller reisende du er; Alle kan bli syke av høydesyke. Imidlertid lider ikke alle mennesker av symptomene med samme intensitet.Hva er høydesyke?

Definisjon: Høydesyke er den dårlige tilpasningen av kroppen til reduksjonen i oksygen som finnes på steder i stor høyde. Symptomene merkes vanligvis når den overstiger 2400 meter over havet (7874 fot).
Symptomer: Symptomene kan variere fra person til person og forsvinner vanligvis etter to eller tre dager. De mest tilbakevendende er: kvalme, tretthet, tretthet, svimmelhet, søvnløshet, mangel på matlyst, hodepine og forhøyet hjertefrekvens.
Behandlinger: Ved alvorlige symptomer på høydesyke anbefales oksygenbehandling og antiinflammatoriske midler. I tillegg bør du drikke mye vann (kokate er mye brukt i Andesfjellene).

Hva skal man gjøre mot høydesyke?

Hold deg rolig – Kroppen din prøver å venne seg til den lavere oksygenmengden, så det er av ytterste viktighet at du tar det med ro de første dagene du er i Cusco.
Ta et dypt pust – Igjen prøver kroppen å få det nødvendige oksygenet. For å få nok oksygen til lungene, er det lurt å stoppe opp og ta noen dype åndedrag fra tid til annen.

koka te
koka te

Unngå alkohol – Noen studier tyder på at effekten av alkohol er større i større høyder. I tillegg kan alkohol forverre effekten av høydesyke. Hold deg unna pisco, i hvert fall de første dagene i Cusco.
Drikk rikelig med vann – Høydesyke kan forårsake tørr hals som fører til tørste. I tillegg roer drikkevann tung pust og lindrer følelsen av oksygenmangel forårsaket av høydesyke.
Akklimatisere seg til Cusco – Byen Cusco er nesten tusen meter (3280 fot). over Machu Picchu. Hvis turisten tilpasser seg tilfredsstillende til byen Cusco, er det sikkert at de ikke vil ha noen problemer med å reise rundt i Machu Picchu.
Sorojchi-piller – En av de anbefalte medisinene for å lindre symptomene på høydesyke er de såkalte Sorojchi-pillene. Du kan finne dem i ethvert apotek i Cusco uten resept.
Bær klorofylldråper – Dette naturlige middelet øker antallet røde blodlegemer i blodet. Derfor er det større mulighet for at oksygen kan tas opp i blodet. Den kan finnes i hvilken som helst helsekostbutikk i Cusco.
Drikk koka-te – Kokabladet har blitt brukt siden før inkaenes tid som et middel mot forskjellige plager. For tiden er kokabladinfusjon mye brukt i Cusco for å bekjempe symptomene på høydesyke.
Viktige ting ved høydesyke å være klar over

Det finnes faktisk ingen kur mot høydesyke. Den eneste effektive måten er å gå ned tilbake til en normal høyde.
Høydesyke rammer turister i byen Cusco. I Machu Picchu er høydesyke egentlig ikke et problem.
Huayna Picchu- og Machu Picchu-fjellene er de eneste stedene hvor turister kan føle noen av symptomene på høydesyke.
Å bestige Machu Picchu-fjellene anbefales ikke for eldre voksne med hjerteproblemer eller andre fysiske plager.
Fjellet med de 7 fargene er turistattraksjonen i Cusco som ligger i høyeste høyde: 5200 meter over havet (17 060 fot).
Et godt alternativ for turister som ønsker å unngå høyden av byen Cusco er å bo i byen Urubamba. Denne byen har gode hoteller og ligger på nesten 600 meter (1968 fot). mindre enn Cusco.

Høyder av turistattraksjonene i Cusco

Sacsayhuaman – 3700 m.o.s.l. (12 139 fot).
Tipón – 3600 m.o.s.l. (11 811 fot).
Piquillacta – 3.350 m.o.s.l. (10 990 fot).
Chinchero – 3.762 m.o.s.l. (12 342 fot).
Pisac – 2.972 m.o.s.l. (9759 fot).
Urubamba – 2.871 m.o.s.l. (9419 fot).
Ollantaytambo – 2.792 m.o.s.l. (9160 fot).
Aguas Calientes – 2.040 m.o.s.l. (6692 fot).
Fjell med 7 farger – 5200 m.o.s.l. (17 060 fot).
Maras – 3.380 m.o.s.l. (11 089 fot).
Moray – 3.385 m.o.s.l. (11 105 fot).

Summary
Machu Picchu høydesyke?
Article Name
Machu Picchu høydesyke?
Description
Machu Picchu Høydesyke På grunn av dette er det normalt for turister å lide av den berømte "høydesyken"også kjent som fjellsyke.
Author
Publisher Name
Tc Trips
Publisher Logo

You may also like...